Noves accions per millorar la seguretat al municipi.

1191

La Junta Local de Seguretat de Parets coordinarà noves accions per millorar la seguretat al municipi.

Ahir dilluns, 13 de juny, va tenir lloc, al Centre de Recursos Empresarials La Marineta, la reunió de la Junta de Seguretat Local de Parets, amb l’objectiu de fer un balanç de les darreres dades en matèria de seguretat i coordinar noves actuacions entre les diferents forces de seguretat.

A la reunió van assistir l’Alcalde de Parets, Sergi Mingote; la regidora de Seguretat Ciutadana i Relacions Institucionals, Àfrica Martínez; el regidor de Comerç, Raul Urtusol; la Coordinadora de Relacions del Departament d’Interior, Núria Colomé; el Delegat territorial del Govern de la Generalitat, Miguel Àngel Escobar, així com representants de les unitats de Mossos d’Esquadra i Guardia Civil; i dels cossos de Protecció Civil i Policia Local de Parets del Vallès.

Durant la sessió es va parlar dels Plans d’Emergències i es van tractar temes d’interès sobre les diferents àrees de la Policia Local. En aquest àmbit, s’han donat dades relatives a la seguretat al municipi on cal destacar l’augment de les denúncies davant la Policia Local, fet que posa de manifest la confiança de la ciutadania en aquest cos de seguretat, l’augment de la mediació en els parts amistosos entre conductors, o la disminució dels resultats positius en els controls d’alcholemia.

També s’han fet propostes concretes per millorar la seguretat al municipi com ara, l’elaboració del Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM), que permetrà unificar en un sol document tots els plans d’emergències del municipi; la posada en marxa del Pla d’Actuació contra l’incivisme i les Meses de Convivència i Mediació; l’aprovació del Pla Local de Seguretat, elaborat amb la col·laboració de l’Escola de Prevenció i Seguretat de la Universitat Autònoma, o la signatura del SIPCAT, un sistema de gestió integral per a les policies locals de Catalunya, que permetrà interconnectar amb els sistemes d’informació del cos de Mossos d’Esquadra i amb el Centre d’Atenció de Trucades CAT 112, el telèfon d’emergències.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Àfrica Martínez, ha posat de manifest “la importància de desenvolupar accions coordinades entre les forces de seguretat i de continuar treballant mesures encaminades a millorar la seguretat al municipi”.

Un cop finalitzada la reunió, la regidora Àfrica Martínez i el regidor Raul Urtusol han acompanyat el Delegat territorial del Govern de la Generalitat, Miguel Àngel Escobar, a fer una visita a La Sínia, on han pogut parlar amb el director de l’institut, que els ha explicat el projecte educatiu del centre.

Posteriorment, s’han desplaçat fins a la Residència per a la gent gran Pedra Serrada, on la direcció de l’equipament, gestionat per la Fundació Sanitària Mollet, els ha donat a conèixer el projecte d’ampliació del centre de dia.