Jornada de seguretat.

1278

Més de dues-centes persones participen a la jornada en matèria de seguretat organitzada per la Policia Local de Parets.

Més de dues-centes vinculades al teixit associatiu, institucions territorials, autoritats, empresaris, persones del món acadèmic i polític i comandaments dels diferents cossos policials, van assistir ahir dijous a la Jornada sobre la nova realitat social, que va tenir lloc al Teatre Can Rajoler.

Durant el matí, els assistents van poder escoltar diferents ponències relacionades amb la detecció i prevenció del jihadisme, la figura del “compliance”, el blanqueig de diners o el finançament del terrorisme.

La jornada, organitzada conjuntament pel Servei de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Parets del Vallès, l’ACCOPOV2 (Associació de Caps i Comandaments de les Policies Locals del Vallès Oriental i Occidental) i associacions de Caps i Comandaments de la resta de Catalunya, va comptar, entre d’altres, amb les conferències de Pura Strong, llicenciada en dret; Toni Pascual, Doctor en dret i José Luis Jiménez Díaz, professor d’intel·ligència criminal.

Les ponències han finalitzat amb una taula rodona, moderada per Conrad Fernández, Superintendent en cap de la Guardia Urbana de Badalona, i formada per Begoña Curto, Subdirectora General de Coordinació de la Policia de Catalunya; Josep Antoni Quesada, president de l’Associació de caps i comandaments de la Policia Local de Catalunya (ACCPOLC); Manuel Ruiz, Inspector en cap de la Policia Local de Caldes de Montbui; Pere Anglada, Inspector en Cap de la Policia Local d’Argentona i Josep Palouzié, Intendent en cap de la Policia Local Municipal de Girona.

La presentació i la cloenda de l’acte van anar a càrrec de la regidora de Relacions Institucionals, Àfrica Martínez.