Parets serà pioner a Catalunya en la incorporació de càmeres als vehicles de la Policia Local

2943

Avui, 18 de juny, ha tingut lloc, per part de l’alcalde de Parets del Vallès, Francesc Juzgado, de la regidora de Seguretat Ciutadana, Cultura, Consum, Comerç, Habitatge i Medi Ambient, Àfrica Martínez, i de l’Inspector en Cap de la Policia Local de Parets, Joan Pérez, la presentació de les noves càmeres de seguretat dels agents i del vehicle de la Policia Local.

Es tracta de dues càmeres unipersonals, compactes i portàtils, que portaran dos agents de la policia local a l’uniforme, amb un sistema de bloqueig i monitoratge. També s’han presentat les dues noves càmeres del vehicle policial que serviran per controlar a les persones detingudes que vagin a la part posterior del cotxe i, en el cas de la càmera davantera, per enregistrar els possibles fets delictius que es puguin cometre mentre els agents estiguin de patrulla.

En el cas de les càmeres al vehicle de la Policia Local, Parets del Vallès serà el primer municipi de Catalunya en aplicar aquest sistema.

Segons Francesc Juzgado, alcalde de Parets, “la implantació d’aquest sistema respon a la voluntat de l’administració de millorar la seguretat de la ciutadania i dels seus agents, i de l’aposta per la transparència en les actuacions del cos de la Policia Local”.

Joan Pérez, Inspector en cap de la Policia Local, afegia «que aquest pretén ser també un mitjà dissuasori, que tindrà un protocol d’ús molt exigent, elaborat per la Policia Local i que ja s’ha posat en coneixement de tots els agents».

La utilització del dispositiu d’enregistrament està condicionada, entre d’altres, als supòsits en què la Policia Local sigui requerida per a actuar en situacions que es desenvolupin en el municipi, tant en els àmbits de prevenció de la seguretat ciutadana, en seguretat del trànsit, així com en el de policia administrativa, assistencial i/o mediació, que puguin esdevenir en altres tipus actuacions de seguretat ciutadana, o en el cas que es donin circumstàncies de risc concret per als membres de la Policia o terceres persones, en la seva vida, integritat corporal o danys en els béns públics.