Meses de seguretat i convivència als barris.

1412

Parets crearà les meses de seguretat i convivència als barris per informar de tot el relacionat amb la seguretat.

L’Ajuntament de Parets, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra informaran de primera mà els veïns i veïnes de tot el que té a veure amb la seguretat al seu barri a partir del pròxim mes d’octubre.

Així ho ha anunciat l’alcalde de Parets, Sergi Mingote, després de la reunió mantinguda entre Ajuntament i els cossos de Seguretat la setmana passada. En aquestes meses hi haurà, entre altres, el regidor de barri del govern municipal i representants de les forces de seguretat i dels barris paretans.
«D’aquesta manera els paretans i les paretanes podran reunir-se periòdicament amb Ajuntament i Cossos de Seguretat i informar i estar informats de la seguretat del seu barri en tot moment» afirma Mingote.
D’altra banda i després de la darrera onada de robatoris a tota l’àrea metropolitana, també a Parets, s’ha decidit incrementar i millorar els dispositius de seguretat i vigilància al municipi.
Per a la regidora de seguretat, Àfrica Martínez, «els robatoris a establiments comercials han augmentat com a tota l’àrea metropolitana resultat d’una onada a càrrec de bandes organitzades de fora i, per això, cal reforçar els dispositius i informar i facilitar consells especialment als comerciants per evitar possibles futurs robatoris».
Pel que fa als robatoris amb violència a Parets, aquests s’han reduït a la meitat, passant de 15 a 8 en només un any.
L’alcalde, Sergi Mingote, ha anunciat que «en endavant les trobades amb els cossos de seguretat seran encara més freqüents i que s’han extremat els dispositius de seguretat i vigilància fins i tot amb cossos especialitzats. Per a Parets la seguretat és prioritària i no escatimarem cap esforç per continuar sent un poble referent en aquesta matèria».

Alguns consells pel que fa als establiments comercials per garantir la seva seguretat són tenir una il.luminació adequada, no acumular diners a les caixes enregistradores, instal.lar un sistema d’alarma adequat i connectat a una central receptora d’alarmes amb una línia telefònica protegida no visible i separada de la resta de línies, i avisar immediatament al 112 en cas de ser víctimes d’un delicte.
Pel que fa a particulars, es recomana tancar sempre amb clau, demanar identificació a les persones de les companyies subministradores, no difondre l’absència de casa i, en cas de passar molts dies fora que algú reculli la correspondència de la bústia.