La Policia Local impulsa un taller d’intervencions amb gossos

1492

La jornada va comptar amb la participació de més d’un centenar d’agents de diferents cossos policials d’una quarantena de municipis

 

Ahir dimecres 27 de febrer, el Centre de Recursos Empresarials La Marineta va acollir el primer taller de formació sobre intervencions policials davant d’incidents amb gossos, organitzat per la Policia Local de Parets del Vallès.

La inauguració i presentació del taller va anar a càrrec de l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, la regidora de Protecció dels animals, Laura Lozano, i el president de l’Associació de caps i comandaments de Policia Local de Catalunya, Conrado J. Fernández.

Durant el matí es va poder assistir a la ponència “Incidents amb gossos i benestar animal com a garant de la seguretat”, a càrrec de Marga Macias Masana, directora i coordinadora del màster d’Instructor d’Unitats Canines de Treball de l’Escola de Prevenció i Seguretat Integral de l’UAB; instructora de gossos de biodetecció; instructora d’unitats canines de detecció de narcòtics i explosius i instructora de gossos d’assistència acreditada, entre d’altres.

Posteriorment va intervenir la Dra. Marita Giménez-Candela, directora de l’ICALP (International Center for Animal Law and Policy), experta en Dret animal i Coordinadora del Màster en Dret Animal de l’Animal Law and Society, entre d’altres.

Les ponències van continuar amb Alexia Falcó Santamaría, veterinària i directora de programes del projecte Tanamigos i amb una xerrada i demostració pràctica de la mà de Francisco Cancela, de la Unitat Canina de la Policia Local de Sabadell; Raúl Carrillo, de la Unitat Canina Policia Local de Sant Boi de Llobregat, amb el suport d’altres cossos policials.

El taller va finalitzar amb la cloenda a càrrec de la regidora de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Parets del Vallès, Àfrica Martínez.

Enllaç al video de les jornades: Jornades Taller d’intervencions amb gossos, Policia local Parets del Vallès