Parets activa el pla d’emergències per neu NEUCAT

1374

L’Ajuntament de Parets del Vallès va activar ahir el pla d’emergències NEUCAT davant les intenses nevades que cauen, des de la matinada de dimarts, arreu del municipi.

Protecció Civil i Policia Local es troben en fase d’alerta i han estat tallats al trànsit, per garantir la seguretat dels conductors, alguns dels carrers que podrien arribar a resultar perillosos, tot i que els talls no afecten cap de les vies principals.

Pel que fa als centres escolars, actualment es troben tots oberts en qualitat de serveis mínims, a l’espera de l’actualització de les notícies sobre el temporal de neu. Per motius de seguretat, avui no s’instal·larà el mercat ambulant situat al Camp de les Peces.

Des d’ahir, i mentre duri la nevada, es continuarà abocant sal a diferents indrets de la vila, tant a la calçada com a les voreres, i a l’entrada de les escoles.

Gràcies a la coordinació entre els cosos de la Policia Local i Protecció Civil, fins al moment no s’ha presentat cap incident destacable al municipi.

Per consultar l’estat del trànsit podeu trucar al 012, o bé la web:
estat del trànsit gencat

Els consells pel que fa a les actuacions davant un episodi de neu es poden trobar a: interior gencat nevades .

L’Ajuntament de Parets va aprovar, el desembre del 2010, el pla específic d’actuació per a nevades (NEUCAT). El pla, elaborat pel servei municipal de Protecció Civil, compta amb un manual d’actuació i programa d’implantació i manteniment que determina els protocols a seguir en cas que es produeixin nevades al municipi.