La Policia Local imparteix xerrades sobre assetjament escolar als pares i mares dels alumnes de Parets

392
Xerrada Bullying per a pares

L’Ajuntament de Parets ha celebrat avui, 22 de febrer, a l’acte de presa de possessió d’un funcionari de carrera a la Policia Local de Parets. La nova plaça pública d’agent passarà a estar ocupada pel funcionari V. L. M. del cos policial local format per un conjunt de 34 places. L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, i el regidor de Seguretat Ciutadana,

La Policia Local de Parets imparteix xerrades sobre assetjament escolar als pares i mares dels alumnes dels centres educatius del municipi amb l’objectiu d’informar del fenomen a les famílies, més enllà dels infants i els joves del poble. En aquest sentit, el cos policial ja ha realitzat amb èxit jornades sobre la temàtica per alumnes de cinquè i sisè a les escoles públiques que ara s’han ampliat als pares i mares de totes les escoles. De moment, s’han celebrat dues sessions a l’Escola Pompeu Fabra i a l’Escola Vila Parietes, el 29 de març i el 13 d’abril, respectivament.

El sergent de la Policia Local, Jordi Galera, encarregat d’impartir la xerrada destaca que “estem molt contents de la participació i rebuda de les sessions que ha estat molt bona i on hi ha assistit pares i mares d’alumnes de diferents edats. De moment ja n’hem fet dues i en tenim de previstes pels propers dies, per altra banda, les sessions estan obertes a què les sol·licitin i les podem fer a qualsevol centre educatiu del municipi”.

Les sessions de la Policia Local consisteixen en una explicació de les xerrades que s’han fet prèviament als escolars, en la projecció d’una presentació amb diapositives sobre la temàtica, en abordar les eines disponibles i el paper que hi té tothom, així com en aspectes jurídics del Codi Penal relacionats amb l’assetjament.

Durant les pròximes setmanes està previst que les xerrades s’imparteixin als pares i mares d’altres centres educatius del municipi, a sol·licitud pròpia dels mateixos, i, en aquest sentit, a l’Escola Municipal Pau Vila es durà a terme el 18 de maig.

L’objectiu de les jornades és que les famílies puguin detectar l’assetjament com adults, que es donin eines per a poder-ho tractar i treballar, i que es conegui tota la feina feta per les administracions locals, i la resta d’administracions públiques, en aquest sentit.